Podľa primátora mesta je o obyvateľov zrútenej bytovky postarané

11.03.2009 Svidník

Svidník 11. marca (TASR) – Obyvateľov zo zrútenej bytovky vo Svidníku umiestnili v mestskej ubytovni a dva dni dostávali celodennú stravu. Pre TASR to uviedol primátor mesta Svidník Michal Bartko.
„Odo dneška im poskytujeme jedno teplé jedlo na deň, po ďalších sedem dní. Od 18. marca, kedy dostanú sociálne dávky, sa už budú musieť v tomto smere postarať o seba sami, “ dodal Bartko.
Primátor tiež rozhodol o poskytnutí jednorazového príspevku 100 eur (3012 Sk) pre každú zo 17 rodín. Mestskému úradu pomohli samaritáni, Červený kríž, Tesco, komunitné centrum v Lipanoch a ďalšie organizácie a dobrovoľníci, ktorí poskytli najmä ošatenie pre dospelých a deti. Mesto vyhlásilo zbierku detského oblečenia, zabezpečilo tiež nákup dojčenských fliaš a plienok pre šesť detí do troch rokov.
„Momentálne by mali byť oblečení, nasýtení, majú kde spať a kde sa osprchovať, majú teplú vodu, kúrenie, “ doplnil primátor. Podotkol však, že ide o prechodné ubytovanie a mesto robí všetko pre to, aby tam boli čo najkratšie. „Máme už vyhliadnutú lokalitu a pripravujeme 18 náhradných bytov odlišného štandardu, o výmere 54 metrov štvorcových a viac, ktoré by potom mali adekvátne slúžiť ich bývaniu, “ spresnil.
K zrúteniu bytovky vo Svidníku došlo v pondelok 9. marca. Pravdepodobnou príčinou boli problémy so statikou a spôsob užívania bytových jednotiek a príslušenstva. K žiadnym zraneniam, ani stratám na životoch vďaka operatívnej akcii Mestskej polície vo Svidníku nedošlo.
 

Vyberte región